blog,  design

Bubbel groepsfoto in social distancing tijden

In Covid-19 tijden is het niet altijd zo simpel om een groepsfoto te maken. Om dit probleem op te lossen bedacht ik een creatief bubbel groepsfoto concept.

Mijn bubbel groepsfoto oplossing

Het idee achter mijn groepsfoto concept, is om op een creatieve manier een collage te maken met portretfoto’s. Deze oplossing maakt het zelfs mogelijk om een groepsfoto te maken met mensen die niet tot dezelfde bubbel behoren.

Het concept

bellenblazer

Het woord bubbels doet mij altijd denken aan bellenblazers, dus het onderwerp stond al onmiddellijk vast. Na eventjes brainstormen kwam ik dan bij het idee om een overlay te ontwerpen in silhouet stijl en ervoor te zorgen dat de mensen in de zeepbubbels zit.

Met een overlay is het een groot voordeel dat je deze gemakkelijk opnieuw kan gebruikt worden met andere portretfoto’s.

Designen van de overlay

In mijn favoriete tekenprogramma Inkscape tekende ik snel een silhouet van een kind met een bellenblazer en wat bubbels. Vervolgens vulde ik de overlay met deze tekeningen.

Eens dat alles zijn vaste plaats had gekregen op de bovenste layer van men design, moest er nog voor gezorgd worden dat de bubbels konden worden ingevuld. Dit deed ik door een extra layer (de blauw achtergrond) in te voegen onder de silhouet layer en de binnenkant van de grote bubbels er uit te knippen. Hierdoor zullen de portretfoto’s niet de vorm van de bubbel moeten hebben.

Bubbel groepsfoto design (incl. watermerk)

De portretfoto’s toevoegen

Omdat er met layers gewerkt word, is het heel simpel om de portretfoto’s toe te voegen. Ik voegde gewoon en extra layer toe onder de twee bestaande layers en plaatste er de portretfoto’s op.

Afgewerkte bubble groepsfoto

Het bubbel groepsfoto eindproduct

Zoals de foto nu is kan je er van alles meedoen. Zonder enige extra bewerkingen kan je deze zelf afdrukken of op allerhande producten laten printen. Wanneer je deze foto spiegelt kan deze zelfs getranfert worden op houten planken.

Als je deze foto wilt graveren met een laser is er wel nog wat extra voorbereiding nodig, maar deze stappen kan je vinden in dit artikel.

signature

Olli's Makercave is een blog over men private makerspace.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *