blog,  meubel,  project

Project showcase: salontafel uit restmaterialen

Ik wilde al ruime tijd een salontafel met een blad uit massief hout, dus besloot ik om een nieuwe salontafel uit restmaterialen te maken.

Salontafelblad in iroko

Ik had nog een restje iroko die het ideale formaat was voor een kleine salontafel. Er zat wel een grote barst in, maar dit was simpel op te lossen met wat epoxy.

iroko tafelblad voor bewerking

Omdat ik graag wat afwijk van wat anderen doen, koos ik er voor om een gouden tint in de epoxy te verwerken. Het eindresultaat is zeer subtiel, als je er niet op let valt het goud niet onmiddellijk op.

iroko tafelblad afgewerkt

Het onderstel van de salontafel

Behalve één 3D-print is het onderstel gemaakt uit overschotten van andere projecten. Hiervoor gebruikte ik berken multiplex, zwarte MDF en steigerbuizen van het wandmeubel en de hoge tafel die ik enkele maanden geleden heb gemaakt.

Het eindresultaat

Deze salontafel uit restmaterialen zal een grote verbetering zijn voor mijn zithoek.

salontafel
salontafel
signature

Olli's Makercave is een blog over men private makerspace.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *